EM-1® amendament de sol

120,00 lei

În stoc

EM-1® amendament de sol este un amestec lichid de microorganisme eficiente EM®, care îmbogățește în mod natural solul cu nutrienți vitali.

Microorganismele eficiente EM® sunt un amestec de microorganisme benefice (bacterii lactice, drojdii și bacterii fotosintetice) cu proprietăți probiotice și regenerative, dezvoltat de profesorul Teruo Higa din Japonia.
Multe dintre bacteriile existente în EM® sunt folosite în mod tradițional în dieta noastră, de exemplu la prepararea pâinii și la fabricarea berii.

EM-1® este folosit in multe domenii cum ar fi agricultura, creșterea animalelor, purificarea mediului și a apei, precum și îngrijirea sănătății.
EM-1® este baza pentru toate produsele EM®.

1 linguriță de EM-1® conține mai mult de 1 trilion de microorganisme. Acestea se află în stare latentă în EM-1® și sunt activate prin adăugarea de apă și melasă din trestie.

EM-1® nu conține microorganisme modificate genetic.

Cum funcționează EM-1® amendament de sol?

EM-1® conține microorganisme aerobe și anaerobe care inițiază un proces de fermentație anaerobă care utilizează și produce nutrienți vitali care fac solul mai fertil. Experimentele au arătat că EM-1® îmbogățește ecosistemele cu o dezvoltare mai bună a plantelor și recolte mai mari, atât cantitativ cât și calitativ.

Instrucțiuni pentru activare:

EM-1® este o cultură care conține „microorganisme inactive”, care, pentru a se activa, necesită hrană (melasă) și apă caldă între 35-37 °C. În aceste condiții pornește procesul de fermentație, transformându-se în EM-A (EM activat).

Starter:
1 sticlă de EM-1® (0,2 L), 1 sticlă de melasă (0,2 L). Din acestea rezultă 5 litri de EM activat.
Pentru a activa această cantitate de EM-1, avem nevoie de un recipient de 5 litri.
Când se dorește obținerea unor cantități mai mari de EM activat folosiți întotdeauna raportul de 1:1:18 (o parte EM-1, o parte melasă, 18 părți apă).
Dizolvați bine melasa în apă caldă, adăugați restul de apă apoi EM-1 (atenție ca temperatura amestecului să nu depășească 37 grade Celsius atunci când adăugți EM-1). Pentru melasa vrac recomandăm fierberea acesteia în aceeași cantitate de apă (de ex : 1L melasă cu 1L de apă)
Agitați bine continutul.
Puneți capacul (folosiți un dop cu serpentină pentru fermentare sau eliberați zilnic presiunea acumulată prin desfiletarea capacului)
Lăsați să fermenteze la temperatura camerei pentru 3-5 zile. Pentru a grăbi procesul se poate folosi un încălzitor de acvariu cu termostat.
În intervalul dintre a 3-a și a 5-a zi verificați PH-ul. Dacă PH-ul este în jurul valorii de 3.6, este totul în regulă și se mai lasă încă 5-7 zile pentru ca procesul de fermentare să se termine.
Către finalul procesului verificați mirosul produsului. Ar trebui să aibă un miros înțepător, dulce-acrișor, asemănător cu produsul original EM-1.
Lăsați recipientul într-un loc întunecos. Dacă recipientul are capacul înșurubat, deșurubați-l o dată pe zi pentru a elibera gazele acumulate. Agitați/amestecați conținutul o dată la 2 zile. În funcție de temperatură, după 1 până la 2 zile, EM va începe să fermenteze, iar după 7 zile EM devine activ.
Când pH-ul soluției scade la 3,8 sau mai jos și s-a stabilizat la acest pH timp de 5-7 zile, EM-1® activat este gata de utilizare. PH-ul țintă este 3,5.
Viteza de fermentare: De obicei loturile mai mari fermentează mai repede decât cele mai mici. Uneori, scăderea pH-ului va dura doar 24 de ore. De obicei, se estimează ca scăderea pH-ului (sub 3,8) durează aproximativ 3 zile.
Temperaturile și schimbările sezoniere ale timpilor de fermentație: EM-1® îi plac condițiile calde. Păstrați amestecul într-o zonă relativ caldă în timp ce fermentează. (de exemplu, o pivniță este prea rece pentru ca aceasta să fermenteze repede.) Iarna, când temperatura este scăzută, puneți amestecul de fermentare undeva pentru a-l menține cald.

DEPOZITARE EM activat:
Transferați amestecul într-o sticlă bine închisă și depozitați-o într-un loc întunecos și rece.
EM-1® activat trebuie păstrat într-un recipient etanș pentru a-l menține anaerob și utilizat în 90 de zile după ce pH-ul scade sub 3,8.
Depozitați EM-1® activat la temperatura camerei, 20ºC-30ºC ferit de lumina directă a soarelui. Refrigerarea nu este necesară.

Sfat practic:
Calitatea apei influențează calitatea rezultatului. Este necesară apă potabilă de calitate. Apa municipală conține clor care afectează calitatea. Dacă folosiți apă municipală, lăsați-o 24 de ore într-un recipient cu suprafață mare de contact cu aerul (castron, oală), pentru a se evapora cloramina.

Producător: EMRO EHG Deutschland GmbH, Germania

Greutate 0,2 kg