Melasă 1 L
(pentru activarea EM)

75,00 lei

melasă din trestie de zahăr

În stoc

SKU: EMM1 Categorie: Etichete: , ,

Descriere

Melasa este un sirop gros, de culoare maro închis, cu aproximativ 40% zaharoză, o sursă bogată de fier și săruri alcalinizante. Ea rezultă ca produs secundar în procesul de obținere a zahărului rafinat din trestia de zahăr.

Compoziția melasei din trestie de zahăr:
– apă 20%;
– substanță uscată 80%, incluzând: zaharoză 38.4%; alte substanțe 41.6% (printre care: zaharuri reducătoare 20%, rafinoză 1.6%, carbonați 7.5%, acizi fără azot 3.0%, aminoacizi 1.0%, compuși de azot 0.5%).

Compoziția melasei și consistența ei depind de: calitatea și compoziția chimică a materiei prime, metoda de procesare, condiții de depozitare.

Conținutul de minerale în melasă:
– oxid de potasiu 4,69% – 5,5%
– oxid de sodiu 0,75% – 0,8%
– oxid de calciu 0,22% – 0,25%
– oxid de magneziu 0,03% – 0,04%
– oxid de fier (III) 0,03%
– dioxid de carbon 2,33 % – 2,6%
– oxid de fosfor (V) 0,05% – 0,06%

Nu conține ingrediente modificate genetic.

Depozitare: într-un loc întunecat și uscat.
Perioada de valabilitate: 24 luni de la data fabricației trecută pe ambalaj.


Melasa este mediu pentru activarea probioticelor EM: EM-X GOLD Probiotic sau EM Probiotic.

Necesar:
– 1 litru melasă (1400 g)
– 1 litru EM
– 18 litri de apă de bună calitate
– Recipient de 20 litri cu aerisire (tub de fermentare)

Procedeu:
Topiți melasa în apă caldă (40 grade C) și, după ce se mai răcește puțin, adăugați EM amestecând bine. Turnați apoi în recipientul curat de 20 litri. Temperatura optimă a procesului de activare este de 30 grade C. Pentru a atinge temperatura dorită folosiți un încălzitor de acvariu cu termostat pe toată durata fermentației. După 7 zile obținem EM activat, care ar trebui să fie utilizat în termen de 14 zile. Culoarea lichidului depinde de concentrația de zaharuri caramelizate din melasă și posibile diferențe ușoare nu afectează eficacitatea preparatului. Stratul de drojdie albă care se formează la suprafață este un fenomen natural și nu afectează calitatea produsului.

EM permite activarea o singură dată cu melasă, păstrând toate valorile EM activate.
Garantăm cea mai înaltă calitate numai dacă utilizați melasa originală, disponibilă în setul EM.


S-ar putea să-ți placă și…